Анонимна анкета: Какво, може би, е правила кметицата Галина Стоянова при Банкера Цветан Василев?

[advpoll id=“34″ title=“Advanced Poll“ width=“270″]

„Лафка“: Мръсни танци на кметицата с ДПС?

Дни преди първото посещение на кмета Галина Стоянова при банкера Цветан Василев на 31 юли 2013 година /документирано в списъците на „паразитите”/,  веригата павилиони „Лафка” отваря първите си будки в Града на розите. Делян Пеевски не става шеф на ДАНС, но остава съдружник на Василев в „БУЛГАРТАБАК ХОЛДИНГ“ АД.

За намерението на „Лафка” да се настани тук в Община Казанлък е депозирано Писмо с вх. № 68-4092-1 от „БУЛГАРТАБАК – ТРЕЙДИНГ“ АД.  Дружеството е част от групата на „БУЛГАРТАБАК ХОЛДИНГ“ АД .По това време холдингът е собственост на мажоритарния акционер на Корпоративна търговска банка /КТБ/ Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски.

След като дружеството иска от кметицата места за поставяне на съоръжения тип павилиони, Галина Стоянова го внася за разглеждане в Общинския съвет. Мотивите й са убийствени, като например, директна реклама на холдинга: „утвърдено име и гаранция за качество на българския пазар и е страна по сключени договори с общини в Република България за отдаване под наем на различен брой общински терени, върху които са поставени преместваеми обекти – павилиони за осъществяване на търговска дейност” Така е формулирала аргументите си в полза на фирмата в докладната си Галина Стоянова. И още подчертава дебело, че към настоящия момент на територията на община Казанлък дружеството „няма търговска дейност”, нищо, че дотогава имаше различни павилиони, които впоследствие фалираха, защото беше дублирана дейността им.

Кметицата набляга пред местния парламент: „Отдаването под наем на терените в съвкупност ще доведе до модернизирането на спирките от линиите на градския транспорт чрез изграждане на спирконавеси. Всичко това обосновава целесъобразността от вземането на решение от Общински съвет за отдаване им под наем…”  БУЛГАРТАБАК -ТРЕЙДИНГ иска 15 общински терена в близост до спирки на градския транспорт.  И понеже холдингът е слабо състоятелен,  няма възможност явно да плаща, терените са отдадени за месечен наем на атрактивната цена от 21 до 30 лева. Или общо за 14 терена за сумата от 363 лева на месец!!! Почти една минимална заплата. И то сдългосрочен договор за 10 години на най-добрите локации в Казанлък.

След като Общинският съвет взима решение е обявен конкурс. Видно е от конкурсната документация, че условията така са формулирани , че да не стават грешки. На тях да може да отговори само една определена фирма. Изискванията са неизпълними за дребни търговци, пряко смешната наемна цена, достъпна и за най-нискочелия слой от фирмаджиите тук.

Печели фирмата на Цветан Василев и Делян Пеевски и то на цена значително по-ниска от тази, която плащат фирмите, стопанисващи други общински обекти, макар в случая да става дума само за терен, а не за готов павилион. Дружеството се задължава да изгради 14 спирконавеса в полза на община Казанлък, като до изграждането е внесена банкова гаранция от 80 000 лева в Корпоративна търговска банка, която впоследствие е върната.

Договорът между Община Казанлък и „Лафка” е сключен лично от кмета Галина Стоянова. Тя е извършила и всички необходими действия по организацията и провеждането на конкурса.Това се случва месец преди срещата й с Цветан Василев през 2013 година.

След три месеца, на 16 октомври 2013 г.,  кметицата пак се среща с Василев в офиса му.

За Делян Пеевски върви мълва към момента, която сочи, че той може да се окаже скритият „играч” за предстоящите местни избори тази есен. Тъй като се шушушка, че ДПС ще подкрепи за втори мандат Галина Стоянова.

Защото вероятно има да се връщат и разменят жестове. Не случайно всички намерения и предложения на кметицата четири години почти се гласуват от хората на ДПС безпроблемно в Общинския съвет на Казанлък.  Съветниците от Движението дават вота си за предложения на Стоянова, дори когато са срещу интересите на техните избиратели. Подкрепиха увеличаването на данъците и таксите по селата. Подкрепиха и вдигането на таксите в детските градини. Сега се очаква да подкрепят и наема за мерите и пасищата от 1 на 7 лв. За което повишаване се свиква на 26 май извънредна сесия на местния парламент!

Нашествието на „Лафка” в Казанлък много мирише на кафе – турско. Като онова което изпиха Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали.Без цигара или пура, защото нямаше „Лафка” наблизо да си купят.

Медийна група „Вис виталис“ и Десислава Петкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram