Нови успехи за талантливите ни пианисти

Възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлиянова – Дамян Стоев, Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Адриана Узунова, бяха удостоени с нови, престижни награди от участието си в два конкурса.

Учениците от клавирния клас на Юлиянова в СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” град Казанлък продължават успешния си творчески сезон, за пореден път, доказвайки високата си класа на Национални и Международни конкурси в страната.

На 18 май в град Бургас се проведе ХII Национален конкурс за изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори  „Бъдещето на България”, посветен на 24 май – Ден на Славянската писменост и Българска просвета и култура и се проведе с подкрепата на Областна администрация –Бургас, Община Бургас и Регионално управление на образованието – Бургас.

Блестящото представяне на конкурсната сцена на Тома Вълков и Дамян Стоев предизвика възторжени отзиви на специалистите и високите оценки на журито.

С Първа  награда и Специална награда на Детското жури в пета възрастова група беше удостоено конкурсното изпълнение на 11-годишен талант Дамян Стоев.

Специална награда, която е най-високото отличие в Четвърта възрастова група и, отново, Специална награда на Детското жури завоюва 9-годишният млад пианист Тома Вълков.

Специална награда беше връчена и на техен музикален педагог – г-жа Елена Юлиянова.

С отлично представяне  на Международен конкурс са и дамите – Христиана Харалампиева и Адриана Узунова, с награди от „Третия международен конкурс за камерни ансамбли и индивидуални изпълнители Боровец 2019”.

Втора награда в трета възрастова група, в конкуренция с представители от музикални училища в страната, спечели 16-годишната изявена пианистка Адриана Узунова. Единствената  Първа награда в първа възрастова група завоюва 9-годишната очарователна и талантлива Христиана Харалампиева.

Конкурсът се проведе на 17 и 18 май в Курортен комплекс Боровец, под почетния патронаж на Областния управител на Софийска област Илиан Тодоров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram