Делегация от Община Казанлък гостува на италианския Фестивал на цветята в Кацаго

По покана на кмета на Кацаго Сан Мартино, провинция Бреша Антонио Мосини до кмета на Община Казанлък Галина Стоянова участие в цветния празник ще вземат Сребра Касева, началник на кабинета на Кмета, Радиана Стефанова, заместник-председател на Общински съвет – Казанлък и д-р Момчил Маринов, директор на Исторически музей „Искра“. Пътуването до Италия те споделиха с Н. Пр. Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на Суверенния Малтийски орден в България и Богдан Паташев, съветник на посланика.

Делегацията от Казанлък в Кацаго ще участва в 2-дневната празнична програма, от 20-ти до 21-ви май, от официалното откриване на цветното събитие “Franciacorta in Fiore” до самия му финал – дефиле на историческото шествие “Palio della Rosa di Franciocorta” (Знамето на Розата на Franciocorta).

Годишното изложение представя многогодишни рози и хербаризирани растения от цяла Италия и чужбина.

За местните жители Фестивалът на цветята е уникална възможност да възраждат културните традиции, характерни за живота в града от самото му създаване.

От името на Галина Стоянова на домакините ще бъдат връчени поздравителен адрес, покана за Фестивала на розата 2017 в Казанлък и подаръци от Долината на розите и на тракийските царе.

В поканата си към Кмета на Казанлък за празниците в  Кацаго г-н Мосини затвърждава интереса за побратимяване за културен и икономически обмен: „По този начин бих искал да задълбоча възможностите за бъдещо сътрудничество между нашите два района – отдалечени географски, но обединени със символа на розата.“

Пресцентър на община Казанлък

3 4 10

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram