Арест за 17-годишен от Казанлък заради серия от кражби в автомобили

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишно момче за престъпления против собствеността, съобщават от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в Казанлък, в периода от 12 януари до 15 май 2017 г., в условията на продължавани престъпления, е извършил три взломни кражби от леки автомобили, четири противозаконни унищожавания на стъкла на автомобили с цел извършване на кражба и един грабеж на портмоне с парична сума в него и документи за самоличност.

Установено е, че извършител на престъпленията е обвиняемият Р. К., на 17 г., на когото е налагана възпитателна мярка „Предупреждение“ по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по чл.13 ал.1 т.1. При разследването се установило, че през непродължителен период от време (около четири месеца) обвиняемият е извършил осем деяния, осъществяващи съставите на различни престъпления. С постановление от 17 май 2017 г. лицето е е привлечено към наказателна отговорност.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е комплексна психиатрична и психологична експертиза и др.  Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.



Последвайте PRESSTV вече и в Telegram