Царици Рози избраха Михаела Хаджиева за Царица Роза 2018

Абитуриентката на ППМГ“Никола Обрешков“ спечели гласовете на миналогодишни Царици Рози и техни подгласнички и тази вечер стана 50-та Царица Роза на Казанлък на сцената в Дома на културата „Арсенал“. За нейни подгласнички царското жури посочи Елица Славчева от ПХГ“Свети Свети Кирил и Методий“ и Бианка Нягалова, също от Математическата гимназия.

За първи път в историята на конкурса със жребий най-красивите дами на Казанлък през годините определиха своите три говорителки в царското жури, които преброиха гласовете по анкетни карти: Лора Георгиева – Царица Роза 2007г., Силвия Грозева – Царица Роза 1990г. и Мария Върбанова – Царица Роза 1991г. Те посочиха победителките и първи ги поздравиха.

Михаела, която се представи пред публиката като „чаровна, забавна и интелигентна“ изпъкна измежду 26-те хубавици – кандидатки за короната по критериите за външност, елегантност, сценично поведение и комуникативност. През сълзи от щастливата изненада тя обеща на своите съграждани: „Ще бъда достойна Царица и ще представям Долината по най-достойния начин!“.

Н. пр. Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония, който за първи път е специален гост на конкурса на тази си длъжност, поздрави на български език най-красивите сред красивите млади казанлъчанки и по традиция връчи билетите за пътуването до Страната на изгряващото слънце.

За да докажат качества на бъдеща царица момичетата дефилираха в три кръга с характерно облекло и музика – ретро, самба и вечерни рокли на прочутата творба на Карл Орф „Кармина Бурана“.

Минути преди да бъде обявено решението на журито от Царици Рози Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветсва гостите в препълнената зала с „Добре дошли!“: заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, евродепутатът Ева Майдел, народни представители от 23 МИР – Стара Загора, представители от Областната управа на Стара Загора, общински съветници, приятели на Казанлък. Тя посочи незабравимите събития в 115-те празници на розата в Казанлък, сред които избора на юбилейната Царица Роза, 100-годишнината от началото на лютиерството в Казанлък, 9-ия Международен фестивал по лютиерство, който ще бъде осъществен за първи път извън пределите на Италия, благодарение на 40-годишното побратимяване с град Кремона и предстоящото удостояване на изявени казанлъчани със званието Почетен гражданин – ръководителя на Танцов ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов и младия учен Теньо Попминчев, един от десетте най-млади учени в света, предложен за Нобелова награда. Галина Стоянова пожела на всички „Светли, красиви и много, много успешни 115-и празници на Казанлък!“.

В емоционалния празничен конкурс-спектакъл, организиран от Народно читалище „Искра – 1860“ водещ бе актьорът Христо Бонин, с участието на трио „ВДМ“, Клуб по спортни танци „Киара – Н“ и евъргрийни и незабравими джаз стандарти, изпълнени от Васил Петров.

С 50-то юбилейно издание на конкурса-спектакъл за избора на Царица Роза започват празничните дни в Града на розите, чиято кулминация предстои в първите три дни на месец юни.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram