Пиано и цигански джаз в Галерията в Нощта на музеите тази събота

Клавирен концерт на проф.Ромео Смилков и Джипси джаз концерт на квартет  Нot club de Рlovdiv са изненадата в тазгодишната Нощ на музеите и галериите, подготвена от организаторите от Художествената галерия и Историческия музей в Казанлък.

Началният час на клавирния рецитал на музиколога, проф. д-р Ромео Смилков от АМТИИ, Пловдив е 19:00 ч. тази събота на 20 май. В програмата са включени творби от Моцарт, Димитър Ненов, Николай Стойков и Николас Економу.

В 21:00 ч. започва концерта на Hot Club de Plovdiv (Gypsy Jazz Project) – музикален проект, ориентиран към корените на циганския джаз.

Петър Койчев /китара/, Любомир Толумбаджиев /цигулка/, Момчил Ангелов/китара/ и Христо Минчев /бас/ се обединяват около стремежа към автентичното за средата на XX век звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Музиката на квартета води на динамично и увлекателно пътешествие през времето до „златните години на европейския джаз“.

В залата за временни изложби публиката може да разгледа Юбилейната експозиция „120 години Иван Пенков /1897-1957“ – колекция от фондовете на Софийска градска художествена галерия, Художествена галерия, Стара Загора и местната галерия.

На снимката горе: Квартет Hot Club de Plovdiv Долу: Проф.Смилков

hqdefault18554767_1345207852182929_1642490006_n

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram