Нови рокли и първи албум за Царица Роза

Новите авторски рокли на Мариела Гемишева бяха представени днес в Музея на розата пред Царици Рози и техни подгласнички през годините. За първи път заедно те бяха приветствани от Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, която представи и модния дизайнер от Казанлък. Мариела Гемишева е възпитаничка на НУПИД „Академик Дечко Узунов“ и като много талантлив и успял човек никога не забравя родното си място.

Проектът „Модни обекти в цветовете на розата“ е резултат от специалното отношение към 50-та юбилейна царица на автора. Известният художник и моден дизайнер благодари за доверието на Кмета на Казанлък Галина Стоянова и предизвикателството, което й е отправила с работата по тази експозиция.

Всяка Царица Роза получи от модния дизайнер подарък – лента с уникална роза.

Красивата публика на празничното събитие изпълни фоайето на Музея на розата за представянето на първия по рода си албум на Царици Роза през годините и техните подгласнички.

За първи път на едно место е събрана историята на празника на хората на Казанлък от началото на века до днес. На екипа на

Музея на фотографията и съвременните визуалнии изкуства издирването на царици, техни подгласнички, близки е отнело повече от 10 месеца. Резултатът е 212 снимки, разговори с близо 500 души, 100 GB информация към фонда на музея и извода, че „Красотата ражда красота“.

Покана за гостуване в Европейския парламент за представяне на книгата и талантите на Казанлък отправи специалният гост българския евродепутат Ева Майдел.

Специални гости в празничния ден са Н. пр. Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония у нас и неговата съпруга, народни представители от старозагорски избирателен район, общински съветници и много приятели на Казанлък и неговите хора.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram