Корнелия Нинова: ГЕРБ трябва да бъде зачеркнат от политическата карта на България

„ГЕРБ трябва да бъде зачеркнат от политическата карта на България“, заяви в Стара Загора депутатката от Коалиция за България Корнелия Нинова, която председателства социалната комисия в НС. По думите й с такива хора не може да се прави обединение, защото те гледат само личния си интерес. Тя даде примери с лекарка, общински съветник от ГЕРБ, която отказвала да лекува хора от други партии, и с кметицата на Калотина, която спряла тока, за да не се проведе срещата й, а преди това заплашвала хората, че няма да получат социални помощи.
Две причини да се гласува на изборите за депутати от Европейския парламент посочи пред присъстващите Нинова. Първата е, че Левицата трябва да спечели изборите, за да промени политиката в Европа. „Въпреки че е криза, има място за социална политика“, категорична бе председателката на Комисията по социална политика в българския парламент. По думите й в момента в Европа се сблъскват две противоречиви политики – на Европейската народна партия – на рестрикции, и социалната- на Партията на европейските социалисти.
Втората е, че не може да се допусне провеждането на предсрочни парламентарни избори наесен, както иска ГЕРБ, защото са изпълнени голяма част от обещанията, дадени от Левицата като увеличаване на минималната работна заплата, на парите за майчинство, замразяване на стажа за пенсия и т. н. „Започнахме битката с монополите, с търговските вериги и с електроразпределителните дружества“, подчерта народната представителка. По думите й не е изключено отнемане на лицензи.
На срещата дойдоха и представители на хората от общинския Дом на хора с физически увреждания в Стара Загора. Те се оплакаха от липсата на персонал заради лошото заплащане и поискаха помощ и законодателни промени от Нинова. Тя пое ангажимент да постави пред правитеството въпроса за финансиране на тези дейности. „Имате моята дума. Ще организираме изнесено заседание на Комисията по труда и социалната политика в Стара Загора и ще дойдем всички депутати при Вас“, категорична бе председателката на комисията.
Нинова отговори на много въпроси и получи десетки букети от верни фенове в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram