Задържаха собственика на питбулите

24 годишен казанлъчанин е собственикът на агресивните питбули.
Той вече е задържан от полицията. След инцидентът с поредните двама ухапани от кучетата той се е укрил. В последствие е задържан в полицията за срок от 24 часа. Мъжът живее на казанлъшката улица „Макариополска“. Никой не излезе от къщата, за да коментира каква е причината кучетата да се нахвърлят върху хората. Съседи споделиха, че 24 годишния собственик извеждал от къщата си кучетата с каишки.

 

Съобщението от полицията за инцидента:

На 17.05.2016 г., около 12,40 ч., в  ОДЧ на  РУ – Казанлък е получено съобщение от тел.112, за хора, нападнати и нахапани от кучета.

На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че около 12,30 часа, на кръстовище на два черни пътя, намиращи се извън регулацията на гр. Казанлък, западно от улица “Панайот Хитов“, две кучета, неустановена порода, са нападнали и нахапали 39-годишен жител на гр. Казанлък и жена на 82 години от същия град.

Лицата са откарани във ФСМП – Казанлък , където жената е прегледана, обслужена амбулаторно и освободена, а  мъжът е  настанен за лечение в отделение по хирургия на  МБАЛ – Казанлък с разкъсно-контузни рани по вътрешната част на дясното бедро и гърдите, без опасност за живота.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия е установено, че кучетата са порода „Питбул” и са собственост на С. О., на 24 г., от гр. Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 в РУ – Казанлък.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325в, ал.1 от НК.

Наша проверка установи, че кучетата все още се намират в къщата на собственика, в която живее с брат си и баща си. Брат му работи в завод Арсенал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram