Ежегодна Купа „Българска роза“ за класически, характерни и модерни танци в почивните дни

Над 1200 деца от 45 състава и 18 области в България пристигат за IX Национален конкурс за класически, характерни и модерни танци за купа “Българска роза” (18 и 19 май).  Тяхна сцена на изява ще бъде Домът на културата „Арсенал”, а организатор е ОДК „Св. Иван Рилски”.

Конкурсът за Купа „Българска роза” е единственият танцов турнир в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. За втора година е включен в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за общински и държавни училища за 18 едногодишни стипендии в 3-та възрастова  група, отпуснати от МОН.

Събитието събира малки таланти от детски комплекси, центрове за подкрепа за личностно развитие, читалища, младежки и студентски домове, професионални училища, частни школи, студия, клубове и групи, развиващи танцовото изкуство и популяризиращи танцовите стилове и техники у нас.

Общо 265 танца са включени във фестивалната надпревара, която ще бъде оценявана от авторитетно жури с председател  Антоанета  Алексиева – примабалерина на Националния музикален театър „Стефан Македонски”  и преподавател в НУТИ – София.

На 18 май ще видим 150 солови изпълнения, разделени  между професионалните  училища и школите, а на 19 май – 115 танца на дуети, малки групи и формации в направление класика, мюзикъл, характерни и съвременни танци.

Входът за зрителите е свободен!

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram