Библиотерапия или лечение чрез четене на художествена литература и в Казанлък

Нова услуга предлага за своите читатели Общинска библиотека „Искра“ – библиотерапия –  метод, чрез който се помага на хората да разрешат свои проблеми, да променят гледната си точка и да намерят верния път за себе си.

Предназначен е за здрави хора, имащи житейски проблеми. Например – чувстват се самотни, отхвърлени и т. н. Както и за деца и младежи, които имат проблеми в училище при общуването с връстници или с усвояването на знания и други поведенчески и социални проблеми.

В Общинска библиотека „Искра” работят обучени консултанти по библиотерапия, потърсете ги. Изберете някой от тях. Той ще поговори с Вас. Ще Ви препоръча книга, която да е адекватна на Вашата житейска ситуация. След като я прочетете, ще обсъдите как сте се чувствали, четейки това произведение. Ще Ви бъде препоръчана и друга подходяща литература.

Вие знаете, че книгите могат да променят човека, живота му. Могат да му дадат вяра и надежда. Ние Ви предлагаме интересен и приятен начин заедно да постигнем тези цели. Заповядайте!

За да се свържете с библиоконсултант от ОБ „Искра”, моля, запишете се за среща в Отдел „Читалня” при г-жа Светлана Колева, координатор направление.

Списък на консултантите по библиотерапия от Общинска библиотека „Искра”:

Галина Николова – Отдел „Изкуства”

Теодора Георгиева – Детско-юношески отдел

Веселина Маринова – Отдел „Заемна за възрастни”

Надя Ангелова – Отдел „Заемна за възрастни”

Мария Чалова – Отдел „Комплектуване, обработка и каталози”

Светлана Колева – Отдел „СБИО. Обща читалня. Редки и ценни издания”

Елена Чернева – Отдел „СБИО. Обща читалня. Редки и ценни издания”

Стела Стайкова – Филиал 1, Филиал 3

Катя Ламбурова – Филиал 2, Филиал 6

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram