Отборът на СОУ „Екзарх Антим І“ победи в общинското състезание „Млад огнеборец“

Отборът на СОУ „Екзарх АнтимІ“ спечели съревнованието „Млад огнеборец“ и ще представя Община Казанлък на областното състезание в Чирпан на 20 май.

Децата на „Антим“ бяха по-бързи от съперниците си от ОУ „Г. Кирков“ в двете дисциплини „Бойно разгръщане на 75-метрова пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.
Тази година само две са училищата, в които беше проведено двумесечно обучение за състезанието, организирано съвместно от представители на РС ПБЗН и ръководствата на учебните заведения.
С децата са работили редовите огнеборци – инструкторите Митко Димитров и Цветомир Цонков.
За поредна година възпитаници на СОУ „Екзарх Антим І“ печелят купата в общинското състезание „Млад Огнеборец“.
Бързина, сръчност, правилно скупчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар-мишена с кофпомпа и преодоляване на водни препятствия и тунел са критерии при оценяването на участниците. За висока оценка от значение  са и екипността и дисциплината в отбора.
Надпреварата се проведе по утвърдени от Министерство на образованието и науката правила и в съответствие с Международния правилник за състезанията на младежки противопожарни формирования, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби).
Победителят в областния кръг на съревнованието, което ще се проведе в Чирпан идния вторник, ще си осигури участие на републиканските финали в Кранево в началото на юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram