Областният управител върна решения на общинските съвети в Казанлък и Павел баня

Със заповед на областния управител Живка Аладжова бе върнато решение на Общински съвет Казанлък. То се отнася за отделяне на част от поземлен имот в град Крън за образуване на нов поземлен имот и обявяване на отделения имот за частна общинска собственост. Общинският съвет изразява и предварително съгласие за промяна на предназначението на отделения имот от „Земеделска земя” с начин на трайно ползване „Пасище, мера” с конкретно предназначение „За спортни дейности”. В тази връзка се разрешава и изработването на проект за Подробен устройствен план (ПУП), план за регулация и застрояване на отделения имот с цел промяна на неговото предназначение.

В приетото решение за промяна на предназначението на  отделения имот от „Пасище, мера” в „За спортни дейности” не е приложен инвестиционен проект и не е посочен срока на валидност на предварителното съгласие за промяна на предназначението на отделения имот, каквото  е изискването на чл. 25, ал. 5 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

…………………………………………………

Областният управител Живка Аладжова върна решение на Общински съвет Павел баня. В решението не са спазени изискванията на разпоредбата на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Решението трябва да съдържа поименно гласуване, което се отразява в протокола от заседанието, което в случая не е налице. Видно от протокола, решението е взето, без да  са спазени изискванията на закона. С оглед  липсата на такова отразяване следва, че решението е прието в нарушение на цитираната нормативна разпоредба и е върнато за повторно разглеждане в Общински съвет Павел Баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram