Детски спортен празник утре на стадион „Севтополис“

За Деня на българския спорт Община Казанлък организира спортен празник за казанлъшките ученици на 17 май 2017 г. от 13,00 ч. на стадион „Севтополис“.

В спортния празник ще вземат участие ученици от 1 до 4 клас от училищата – партньори в проекта „Дъга на толерантността – партньорство за ефективна интеграция“: ОУ „Св.Климент Охридски“, с. Горно Черковище, ОУ „Кирил и Методий“, с. Копринка, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Ръжена, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Хаджидимитрово, ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Шейново, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Кънчево. Децата ще се включат в различни забавни спортни игри – баскетбол, футбол, федербал, скачане с чували, скачане с въжета и други. Община Казанлък се е погрижила за спортните екипи и пособия.

Проект „Дъга на толерантността – партньорство за ефективна интеграция“, спечелен от Община Казанлък,  се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Спортното събитие за децата е част от Дейност 3 – Творчески и интерактивни дейности в ателие „Пъстра забава“  от проекта.

Предвидените в проекта дейности ще допринесат за подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение, засилване на мотивацията за участие в обучението на родителите, допълнителни занимания с учениците, за които българският език не е майчин.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram