ШОК: Кметът Галина Стоянова изскочи от скандалните списъци на банкера Цветан Василев!

Въпреки, че Бойко Борисов обяви, че няма „негови хора” в списъка с посетителите на Цветан Василев, кметът на Казанлък от ГЕРБ Галина Стоянова „цъфна” точно там.

Името й е видно в списъка на 31 юли 2013 г., когато Стоянова е влязла в 16:00 часа при Цветан Василев и била придружавана от казанлъшкия бизнесмен Иван Иванов. Престоят на 6 етаж при банкера Василев в централата на КТБ е бил около 15 минути.

Откакто преди часове гръмна скандала със списъка, медии предположиха, че краткотрайният престой на политици и висши администратори при банкера Василев е бил вероятно, за да си вземат пликчетата с комисионните.

Дали Галина Стоянова също е получила „благодарност” в плик, за това че в началото на същата 2013 г. извади сметките на Община Казанлък от Общинска банка и ги прехвърли в КТБ? За този „жест” администрацията в Казанлък получи от банкера Василев дваслужебни автомобила. После парите на Общината бяха блокирани.

Знаел ли е Бойко Борисов за визитата на Галина Стоянова при Цветан Василев в централата на КТБ или ходенето й е било зад гърба му?

„Нямам хора в списъка на Цветан Василев, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод на хора, сред които политици и журналисти, посетили банкера в централата на КТБ през определени периоди на 2013 и 2014 г.

„Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там“, категоричен бе Борисов.

Името на кметът Стоянова от ГЕРБ обаче изскочи от списъка.

Потърсихме г-жа Стоянова за коментар, но засега не можем да се свържем с нея. Секретарката й обясни, че днес през целия ден тя „била много заета” и предложи да предадем на нея питанията ни. Продължаваме да опитваме да говорим с Галина Стоянова лично, като за съдействие използваме и общинския пресцентър.

Очаквайте подробности!

GS Vasilev podchertanoGS VASILEV 1

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram