Стефан Дамянов на 80

Юбилей отбелязва кметът на Казанлък в периода 11 ноември 2003 – 7 ноември 2011 инж. член кор. Стефан Дамянов.

Дамянов остава в историята на Казанлък с няколко факта от своето управление. По неговото управление бе променен облика на града. Извършена бе реконструкция на централния площад „Севтополис“

 

 

 

Дамянов промени изцяло и площадното пространство пред ЖП гарата на Казанлък.

Едно от най-големите постижения на Дамянов, което бе плод на няколкогодишни преговори и което до ден днешен има пряко отражение върху казанлъшкия бизнес е газификацията на Казанлък.

/На снимката част от екипа при финалните преговори с Римини Газ и техния представител Микаела Дионидзи/

 

 

 

По времето на Дамянов, бяха извършени и част от знаковите открития в долината на траките. Счита се, че е негова заслуга оставането на златния венец от гробницата на Севт III  в казанлъшкия музей „Искра“, както и част от другите артефакти от гробницата. Тогава бе извършена и реконструкцията на могилата „Голямата Косматка“

 

 

 

Инж. Стефан Дамянов е почетен член на Ротари Клуб Казанлък. Продължава да се занимава активно с обществени дейности и бизнес.

Дамянов завършва висшето си образование в Тулския политехнически институт в Русия. Бил е директор на завод „Арсенал“ АД, „Балканкар“, ДСО „Металолеене“, „Мадара“ в Шумен, Завода за дизелови двигатели във Варна и други български предприятия.

Снимки, Архив Presstv

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram