Кметицата отговаря на Пресс ТВ за името си в списъците на Цветан Василев

 

ДО

ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕСС ТВ

КАЗАНЛЪК

ДО

РАДИО „ВИС ВИТАЛИС“

КАЗАНЛЪК

 

ОТГОВОР НА МЕДИЙНО ЗАПИТВАНЕ

 

Относно:  Въпрос към кмета на община Казанлък г-жа Галина Стоянова: „Как ще коментирате името си в списъците с посетители при банкера Цв. Василев?

 

Отговор:

В качеството ми на кмет на община Казанлък, избран по волята на казанлъчани, съм отговорна към тях и изпълнявам служебните си задължения с цел гарантиране на стабилност и развитие на общината. Ангажиментите на един градоначалник не се ограничават само до работа в кабинет, а са свързани и с работни посещения в различни институции и срещи с техни представители като: министри, заместник-министри, областни управители, колеги – кметове, представители на финансови и нефинансови институции.

Задълженията ми като кмет на община Казанлък се свеждат и до това да следя за спазване изпълнението на договорите на Общината със съответните контрагенти.

От януари 2013 г., след проведена обществена поръчка за избор на обслужваща банка, Община Казанлък сключи договор със спечелилия поръчката – „Корпоративна търговска банка”, съгласно Закона за бюджета. Това е и поводът да съм се срещала с председателя на Надзорния съвет на банката. Категорично заявявам, че срещите ми с представители на институции, в това число с представителя на „Корпоративна търговска банка”, са били само професионални. Всякакви други коментари са внушения, които целят уронване престижа на институцията, която представлявам.

 

 

 

С уважение,

 

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на Община Казанлък

 

 

15.05.2015 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram