Директорът на КТБ за Галина Стоянова и Цветан Василев

Договорът между Община Казанлък и КТБ за обслужване на сметките е сключен в Казанлък, потвърди за радио „Вис виталис” ексдиректорът на местния офис на банката Людмил Матанов. В София е била изготвена само офертата за банковото обслужване.

Попитан по какъв начин Стоянова е контролирала изпълнението на договора с банката чак в София при Цветан Василев, както тя твърди в отговора си до МГ”Вис виталис”, Матанов заяви, че контролът се осъществява: „По един-единствен начин- подпис върху всички платежни. Без нейния подпис не може да мине нито едно платежно. Никой друг няма право да подписва от името на Общината. Банковото обслужване е регламентирано от редица наредби и закони, то е стандартизирано”.

Няма нужда от допълнително наблюдение, има главен счетоводител, директор на общинската дирекция по финансите, които контролират процесите кое къде се плаща, кога, но последната дума е на Стоянова, разказа банкерът.

Той посочи и че двамата са се срещали многократно, защото това било част от работата им.

Бившият банков шеф каза още, че заедно с кмета Стоянова са ходили при Цветан Василев служебно веднъж. Той не знаеше за други нейни визити при началника му в столицата, тя не била длъжна да го информира къде ходи и с кого се среща. Възможно било, обаче, Стоянова да е посещавала Василев, за да го запознае с някой инвестиционен проект. Не било странно, ако се е задържала в офиса му за кратко, той бил зает човек и протоколно се разменяли по няколко думи, а папката с проекта била оставяна.

Матанов знаел за конкретни бизнес-интереси на Цветан Василев спрямо Казанлък, които не пожела да разкрие.

„Аз смятам, че щеше да има инвестиции в Казанлък и по-специално под давлението на г-н Василев, защото съм наясно какво бе търсено и какво можеше да се случи. Имам представа защо не се случи-определени сили решиха, че трябва да го ликвидират и структурите около него. Те са публична тайна, всички ги знаем”, каза Людмил Матанов в телефонно интервю за радио „Вис виталис”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram