В Западна и Централна България се очакват интензивни валежи

Днес облачността ще е предимно значителна. На много места ще има валежи от дъжд, в следобедните часове в Западна и Централна България ще са интензивни и с гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб до умерен, в източните райони ще остане от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

Жълт код е обявен в 13 области на страната за 15 май. Кодът е за очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури, и е в сила за областите: Видин, Монтана, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Плевен, Ловеч, Пловди, Смолян и Пазарджик.
Ще има валежи от дъжд, временно интензивни с гръмотевици.

Над планините облачността ще е значителна, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в следобедните часове, на места с гръмотевици. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram