Пълен хаос до Розариума

Десетки казанлъчани попаднаха на доста изнервяща ситуация сутринта на 13-ти май.

 В пиковия час около 8 сутринта липсата на организация предизвика напрежение около розариума .

Всички знаем за ремонта на парк „Розариум” и категорично сме наясно, че ремонтите искат търпение от страна на гражданите, но и малко повече организация от страна на фирмите изпълнители и общината.

Причината за временния хаос:

Та тази сутрин  при движение по ул. „Ст. Планина” на изток към поликлиниката на кръстовището до розариума, не можеше да се завие наляво! Не може да се отиде както към предприятията, така и към детски градини и тн. Стара Планина е почти задръстена заради родители, които оставят децата си в ОУ „Г. Кирков”.

Изнервени мъже, очевидно от фирмите, които извършват ремонтите подвикваха и отклоняваха колите от кръстовището пред „Червено и черно”, а знак „Забранено влизането” не беше поставен.

Възможните варианти са да завиеш надясно  или продължиш направо. Там, обаче, се сблъскваш с друг ужас.  Тези от  ул „Христо Ботев” изпадат буквално в капан, а ако продължиш по „Стара планина” стигаш точно до входа на поликлиниката изпадаш в задънена улица. Дебнат два знака забранено преминаването. От източната страна на поликлиниката движението е еднопосочно, а заради строителни дейности и два багера по „Стара Планина” също не може да се продължи.

Е тогава накъде!

Оказа се че причината за затварянето на ул. „Ген. Столетов” е премахването на дърво между бензиностанцията и заведението „Червено и Черно” и движението е било спряно временно.

То хубаво, но коя мъдра глава реши, че затварянето, макар и временно на тези улици, трябва да стане точно в пиковия час около 8 сутринта? Всички виждаме и сме търпеливи с ремонтите на розариума, но молим общинското ръководство да проявява уважение и към гражданите и поне в сутрешните часове, докато се изнесем на работа, да е по организирано и не толкова демонстративно работещо!

Иначе темата за крякащите и псуващи чичковци, които на въпроса какво става тук коментираха „Не може да минеш. Махай се! „ Няма да коментирам.

IMGP8869

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram