Оставиха в ареста казанлъчанин заради наркотици

По  искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан М., на 24г., от гр. Казанлък, привлечен като обвиняем за това, че без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. чл.354а, ал.3, т.1  от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 10 май 2016 г., обв. Стефан М. е държал в себе си – в джоба на горнище от анцуг, и в обитаваното от него жилище – апартамент в гр.Казанлък, без разрешително, различни видове високорискови наркотични вещества – марихуана, амфетамин и екстази или общо 28.1226 грама.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък за кратък период от време са извършени претърсване и личен обиск на обв. Стефан М., иззети са наркотичните вещества и други веществени доказателства като електронна везна, разпитани са свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Обв. Стефан М. е осъждан за извършено от него друго такова престъпление, за което на 9 септември 2015г. му е определено наказание в размер на девет месеца лишаване от свобода условно, изпълнението на което е отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 1000 лева.

Районен съд-Казанлък прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му – осъждан за друго такова престъпление, като извършеното от него престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 6 години, както и че има опасност обвиняемия да се укрие или извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по – лека мярка за неотклонение. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram