Четирима казанлъчани удостоени с вписване в Почетната книга на Казанлък по предложение на БСП

Рени Червенкова, Елена Юлиянова, Стефка Денева и Костадинка Димитрова са четирите изтъкнати казанлъчанки, които ще бъдат вписани в Почетната книга на Казанлък. Удостояването им с вписването е по предложение на Българската Социалистическа партия в Казанлък и нейните представители в местния парламент.

Решението за признанието на четирите дами стана ясно днес на заседание на ОбС – Казанлък. В местния парламент решението бе прието с 32 гласа „ЗА”.

Рени Червенкова има 38 години трудов стаж в сферата на образованието, като 20 години е директор на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. През годините Червенкова има основна роля в развитието на училището и превръщането му в едно от най-елитните учебни заведения в община Казанлък.08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Юлиянова е изключителен музикален педагог с над 1700 награди от различни участия на виртуозните и талантливи нейни възпитаници.

IMG_4378-380x202 (1)

 

 

 

 

 

Стефка Денева е ръководител на ВС „Искрици”, която тази година навършва 20 години. Нейните възпитаници са носители на редица национални и международни награди.

20130405-QFNVDGDWAUC-1365176831

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Костадинка Димитрова е председател на Тракийско дружество „Капитан Петко войвода” – Казанлък от 25 години. Костадинка Димитрова отдава дълги години от живота си на активна обществено-организационна дейност. Тя е пазител на българския дух и любовта към България. Пазител на паметта за Тракия и съдбите на хиляди бежанци. Със своята дейност тя се опитва да съхрани жива историята, опитва се да предаде своя жар, плам и любов на бъдещите поколения, които да не забравят съдбата на хилядите бежанци от одринска и беломорска Тракия.

По нейна инициатива се създават и тракийските дружества в град Крън, в селата Копринка, Енина и Бузовград.

Под нейното ръководство се провеждат и редица мероприятия на тракийското дружество – ежегодното отбелязване на деня на Тракия, годишнини от рождението на капитан Петко войвода, отбелязване на 100 години от Балканската война, националния празник на България, Независимостта на България, Съединението, включва се и в национални инициативи като тържествата на Петрова нива, Илиева нива, събора „Богородична стъпка”, както и в националния женски събор в с. Аврен и много други.

kostadinka-dimitrova-380x202

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram