Ремонти на пътната мрежа през май

За трета поредна година Община Казанлък включва в Инвестиционната си програма  ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък и населените места и ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, като средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет за 2014 г.
Ремонтът и асфалтирането на улиците са включени в 18 обособени позиции с обща площ 39 185 кв.м.
Тази година се проведе обществена поръчка „Реконструкция на улици в град Казанлък, населените места и общинската пътна мрежа през 2014 г. по 18 обособени позиции“ и бяха избрани изпълнители на дейностите.
В момента приключва текущият ремонт на частта от републикански път I-5  по бул. „Никола Петков“ и бул. „Освобождение“. Той се извършва от Община Казанлък, съгласно Споразумителен протокол с Агенция „Пътна инфраструктура“.
Ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа започва на 14 май в участъка Ръжена-Кънчево-Розово- Бузовград, съгласно протокол, одобрен с Решение на Общински съвет-Казанлък от последното заседание на местния парламент. Включени за ремонт и асфалтиране са 7000 кв.м площ от пътните платна.
Ще се изпълнят и: Преасфалтиране на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ – трети етап; Асфалтиране на ул. „Стара планина“ от ул. „Хр. Ботев“ до ул. „Ал. Стамболийски; Асфалтиране на ул. „Хр. Ботев“ от паметника на Георги Кирков до ул. „Стара планина“; Асфалтиране на ул. „Чавдар войвода“; Асфалтиране на пространството около бл.2 и бл.7, кв. „Изток“; Изграждане на алея зад бл.39, кв. „Изток“; Асфалтиране на ул.“Шейновска“; Изкърпване на ул.“Средна гора“, след моста, с. Горно Черковище; Изкърпване на улици след водопровод и канализация, с. Долно Изворово; Частично преасфалтиране на ул. „Мургаш“, с. Дунавци; Частично асфалтиране по ул. „Бузлуджански конгрес“, с. Енина; Частично преасфалтиране на ул. „Мир“, с.
Кънчево; Изкърпване на ул. „Дунав“ след подмяна на водопровод, с. Розово; Чакълиране на ул. „Ален мак“, с. Ръжена; Асфалтиране на ул. „Орлово гнездо“, с. Шейново; Изкърпване на ул. „Никола Странджата“, гр. Шипка; Изкърпване на централната улица, с. Ясеново.
Улиците в населените места са по предложение на кметовете. Третият, завършващ етап на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ включва участъка от ул. „Александър Стомболийски“ до пътен възел „Кремона“, където „ВиК“ ЕООД трябва да довърши подмяната на водопровода, преди асфалтирането на
тази част от улицата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram