Партиен PR на гърба на казанлъчани

Това вече мина всякакви граници! Не ме интересуват никакви партии, но бях изумена вчера от публикуваното от ГЕРБ – прессъобщение ли, информация ли? В него се казва: “От ПП ГЕРБ използваме субсидията си, за да подпомагаме хората и да градим, за разлика от други партии, които дават милиони за предизборни клипове, в които дори използват деца за политическата си агитация. Каква беше 2013 година, по отношение на СПОРТА за Община Казанлък: Кмет Галина Стоянова /ПП ГЕРБ/ Община Казанлък продължи да следва своята политика на справедливо разпределение на средствата от субсидията за подпомагане дейността на спортните клубове, реализира и подпомогна редица спортни събития и вложи не малко средства и усилия за подобряване на спортната база. И тук се изреждат редица дейности, касаещи спорта и материалната база. Информацията завършва така: „ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ!“

Само, че да уточня: Всички тези средства са ОБЩИНСКИ –мои, твои, наши, ваши. И най-малкото е неморално и противоречи на всякакви PR стратегии , да се прави реклама на политическа партия с парите на данъкоплатеца. Още повече, че подобни информации обиждат казанлъчани! За мен тази информация е злокобен  сценарии за разделянето на един град, който има необикновена история.  Държавата със закон определя откъде и какви са постъпленията в общинските бюджети и за какво могат да се използват те.

Средствата в общинския бюджет не са партийни субсидии. Дано тази информация не е била одобрена от кмета Галина Стоянова, защото ще опровергае изречението, което изрече веднага след избирането си : “Искам да ви кажа, че ще бъда кмет на всички, на цялата администрация, на всички граждани“. Ако пък това е било одобрено от нея е нагло, тъй като тя може да е издигната от ГЕРБ, но е кмет на ОБЩИНА КАЗАНЛЪК , не на ГЕРБ. Според чл.4 на Закона за общинските бюджети:  Финансирането на местните и делегираните от държавата дейности се извършва от общината в интерес на местната общност и при спазване принципите на законосъобразност, целесъобразност, ефективност, ефикасност и публичност.А не в интерес на определена партия !

Десислава Петкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram