Казанлъчани vs. Общината: 1:0! Оставаме със старото знаме, засега

Проектът за ново знаме на Казанлък  бе отложен за разглеждане на следваща сесия на Общинския съвет. След като казанлъчани масово критикуват от няколко дни  в социалните мрежи синьо-розовото недоразумение, предложено от Общината, това направиха и съветниците Александър Минчев от БСП и Галин Георгиев от ББЦ .

Според Минчев няма основателна причина, която да налага смяната на градското знаме и особено с този вариант. Галин Георгиев в типичния си остър тон се възмути от факта, че никой кмет досега не е посегнал да сменя байряка, а сега си го позволява Галина Стоянова и то изненадващо.

Проектът е докладван на Съвета от Сребра Касева, началник на отдел „Култура и туризъм” в Община Казанлък. От докладната не става ясно кой е авторът на новото знаме. Днес се оказа, че конкурс имало, той бил паралелен с онзи, на който бе одобрен новият герб на града.  Припомняме, че именно този герб бе подложен на същата унищожителна критика от казанлъчани, но въпреки това от Общината не се съобразиха и започнаха да го използват. Нехаресването на проекта за бъдещ флаг отключи отново дискусия и за неприемливия от много хора герб в социалните мрежи.

Самата кметица осъзнала, че общественото неодобрение е огромно, предложи отлагане на дискусията, съветниците гласуваха „за“.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram