Станишев: Служебното правителство не се справи с основното си задължение

Служебното правителството не се справи с основното си задължение. Всичките приказки от страна на Марин Райков и на членовете на кабинета не намериха потвърждение в действие, защото през целия ден виждаме масови нарушения, натиск, контролиран вот и купуване на гласове.
Това каза на пресконференция лидера на БСП Сергей Станишев. Той определи като абсолютно неадекватна и скандална реакцията на Райков по повод разкритите от прокуратурата 350 000 бюлетини в Костинброд. Социалистът обвини служебния премиер в лъжа по повод на думите му, че в случая ставало дума за технически брак.
„Става дума за абсолютно валидни незаконни фалшиви бюлетини, които са отпечатани. За съжаление, нито Марин Райков, нито Бойко Борисов, осъдиха този заговор срещу демокрацията и срещу основното право на гражданите като суверен в Република България да гласуват свободно, да няма фалшификации и честно да бъдат преброени техните гласове. И това издава много неща, както и синхрона на техните изказвания. Ще ми е интересно да разбера каква е сделката между Борисов и Райков и това ще стане ясно след изборите”, допълни лидерът на БСП.
Станишев каза още, че в има сигнали, че се готви в последните часове да влезе масирано точно купеният вот, специално от ромските махали, защото, по думите му, „точно на това разчита партия ГЕРБ”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram