Румяна Друмева е новият председател на БСП в Казанлък

Общинската конференция единодушно подкрепи политиката, водена от националното ръководство на БСП

Румяна Друмева

Румяна Друмева е новият председател на общинската организация на БСП в Казанлък. За първи път в 126-годишната история на казанлъшката организация жена застана начело на  социалистите.

 

 

Катя Киликчиева

Тя спечели лидерското място  срещу Катя Киликчиева при таен вот на отчетно-изборна конференция, която се проведе по решение на Националния съвет на БСП. Гости на форума бяха зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева, зам.-председателят на Общопартийната контролна комисия Мадлен Стоянова и областният лидер Румяна Динева. Присъстващите  115 делегати, от общо 125, избраха 43-членен състав на Общински съвет и 11-членен състав на общинска контролна комисия с председател  адв.Моника Динева.

„Успех и много мъдрост на новоизбраните председатели и членове на партийните органи”, пожела Златева.  Тя поръча на новото ръководство „да достигне до всеки социалист в организацията, дал своя принос, за да я има БСП, за да сме силни, за да сме активна опозиция на управляващите. Вярвам, че все по –отчетливо ще се чува силната опозиция в лицето на БСП и алтернативите, които тя предлага за развитието на община Казанлък”, подчерта зам.-председателят на НС на БСП.

„С тази енергия, която демонстрираме днес и желанието  да бъдем единни и  консолидирани в партийната организация, вярвам, че със силата на диалога и смирението, ще поведем организацията към победи”, каза новоизбраният председател на Общинския съвет Румяна Друмева. Тя припомни, че мандата задължава всеки член на ръководните органи да представлява партийната организация с взетите решения, за да се постигнат целите. „Обединението е необходимо за доброто бъдеще на БСП. С нашата отговорност ние трябва да дадем самочувствието и смелостта на всеки един българин, който се бори срещу управлението на ГЕРБ и иска достоен живот в България”, каза народният представител от „БСП за България” Донка Симеонова.

Единодушно делегатите  на конференцията приеха политическа позиция, с която се разграничиха от публичните прояви на досегашното ръководство, с които се уронваше авторитета на БСП и на местно и на национално равнище. Те заявиха волята си да участват активно „в изпълнението на партийните решения, взети на национални и общински форуми, с оглед консолидация, организационно укрепване и идейна сплотеност на социалистите от община Казанлък. Изразяваме нашата категорична подкрепа на политиката, провеждана от Българската социалистическа партия и нейното ръководство, като декларираме нашата готовност да върнем силата и авторитета на общинската партийна организация, като водеща политическа сила в община Казанлък”, се казва в позицията.

Румяна Друмева е родена на 17 октомври 1961 г. в Казанлък. Магистър е по специалността „Икономика и управление на промишлеността” от Икономическия университет във Варна. В периода 1995-1999 г. е председател на Общинския съвет в Казанлък. През 2003-2005 г. е зам.-кмет на Община Казанлък с ресори икономика и строителство. От 2005 до 2009 г. е зам. областен управител на Стара Загора. През февруари 2017г. тя бе назначена отново за зам.областен управител в служебния кабинет от премиера Огнян Герджиков.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram