Казанлъчани не харесват новото кичозно знаме на Града на розите

 

Казанлъчани очевидно не одобряват проекта за ново знаме на Града на розите, показва временна извадка от резултатите на анкетата на сайта Пресс ТВ. Утре общинските съветници предстои да гласуват „за” или „против” синьо-розовия вариант за нов градски символ на заседание на местния парламент.

Проектът е докладван в комисиите на Съвета от Сребра Касева, началник на отдел „Култура и туризъм” в Община Казанлък. От докладната не става ясно кой е авторът на новото знаме, имало ли е конкурс и други варианти, но е ясно, че предварително постоянните комисии на местния парламент са го одобрили. Твърде е възможно утре двуцветния платнен символ да бъде одобрен и да се развее още тези дни на някой пилон.

Само един от  първите 100 гласували в анонимната анкета на Пресс ТВ намира проекта за „невероятен”, други 8 човека са го харесали с „да”. Масовият вот на неодобрение се разделя на 43% гласували за опцията-отговор „Не трябва да се допуска това „творение” да стане реалност”,  36% са категорични с вота си „против”, кликнали върху отговора „Не”, 12% са заложили на по-хард клика, че проектът за знаме е правено като „упражнение по трудово обучение в първи клас”.

Общо от стоте гласували в анкетата 91 отхвърлят предлагания копринен синьо-розов флаг. Сред крайните изказвания на обсъждащите казанлъчани е и това, че знамето напомня съчетанието на цветове между килотено розово и позабравеното синьо на старческите донове.

Въпреки градските зевзеци, подели остро темата, наблюденията показват, че нито Общината, нито мнозинството от ГЕРБ в Об съвет  уважават експертните мнения, пък на гражданите-изобщо.  Така че съвсем спокойно можем да започнем да си „честитим“ поредния казанлъшки кич.

zname-2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram