Празник в ПГЛПТ

Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък отбеляза своя празник на 10 май с много настроение и положителни емоции. Тържеството бе открито с приветствено слово на директорът Антони Илиев, който поздрави учениците за празник и им пожела здраве и бъдещи успехи. С предметни награди, торти и грамоти бяха наградени заслужилите ученици на ПГЛПТ.

Навръх празникът на Професионалното училище се проведе и награждаването на лауратите в десетият юбилеен фотоконкурс „Аз и обективът”, организиран от гимназията. Престижното жури с председател фотограф-художника Бедрос Азинян и членове фотографът Йонко Русев, директорът на музея на фотографията в Казанлък –Стефан Папукчиев, имаше изключително трудната задача да отсее най-добрите сред фотографиите в трите категории-„Пейзаж“, „Портрет“ и „Контраст“.

Голямата награда отиде при абитуриентът Габриел Караколев, който впечатли журито с професионалните си фотоси. И тази година възпитаниците на гимназията изпъкнаха с оригиналните си идеи, прекрасни пейзажи и споделени любими моменти!

Част от празника на ПГЛПТ стана и двудневният турнир по Мини-футбол за ученици 5-7 клас, организиран от гимназията. Отбори от Основните училища в Казанлък и с.Скобелево направиха изключително оспорвани мачове, като надпреварата премина в изключително спортсменски дух, а всички участници бяха наградени с предметни награди и останаха очаровани от гостоприемството и уюта на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.
Кулминацията на празника бе в НЧ „Искра-1860“, където ученици и преподаватели на гимназията се насладиха на „Комедийният хит на сезона” на Чудомирови празници 2019 –  представлението на казанлъшкия театър“Л.Кабакчиев“- „Том, Дик и Хари“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram