„АртРадио“: Среща с музите от 18:30 ч. на 89,3 FM

Кой казанлъшки творец получи дължимото и заслужено признание 101 години след рождението си? За най-важното културно събитие на Казанлък от тази седмица ще разкажем в рубриката „АртОпция“ в предаването „АртРадио“ тази вечер.

Започваме от 18:30 часа на 89,3 FM – честотата на Радио „Вис виталис“.

Защо пръстен с гравиран талмудския стих „Който спаси един живот, спасява целия свят“ събра след четвърт век отново Лиъм Нийсън, Бен Кингсли и Стивън Спилбърг. Отговорът даваме в предаването „АртРадио“,

Кой е композиторът, който не е чул нито тон от произведението си, станало най-популярното на Стария континент и символ на Европа? Как трима мъже от различни епохи, които не са се познавали, създават творба, посветена на неизвестния Кристиан Кьорнер, а после европейците започват да я слушат изправени.

Възможно ли е сродяването между театъра и политиката и къде? Възможно ли е да съжителстват в един континиуум и как? Узнаваме от думите на двама политици – театрали: руснак и българин, слезли преди години от сцената, които неотдавна се събраха под прожекторите.

Има ли причина да гледате „Бахубали“? Няколко такива дава Жоро Манев в „Кино ревю“, рубрика за непопулярни проекти от Седмото изкуство.

Меломаните ще имат среща отново с Иван Димов в „Just music“, за да чуят това, което може би не знаят, че искат да знаят

От изящните образци на високото изкуство през reality културата до поп арта – това е предаването „АртРадио“ на Радио „Вис виталис“.

Предаването за култура, изкуство, творби и творци – времева територия от 120 минути в ефира с водещ Антония Драганова – всеки четвъртък от 18:30 до 20:30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram