Кандидатките за Царица Роза 2018 посетиха Парламента

В Деня на Европа хубавиците на Казанлък посетиха Народното събрание. Претендентките за 50-та юбилейна корона на Царица Роза бяха приети от председателя на Парламента Цвета Караянчева и заместник-председателя Емил Христов. „Ние сме отворена институция и вие трябва да познавате работата ни.“, каза Цвета Караянчева и сподели впечатления за уникалната традиция на Казанлък и Фестивала на розата, колко цветен и позитивен е празникът. „Самите момичета са рози!“, възкликна тя и обеща, че ще стиска палци на всички участнички в конкурса-спектакъл на 18-ти май.

Момичетата в открит диалог разговаряха с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за живота на младите хора в България и споделиха мнения по актуални теми. В пленарната зала те бяха приветствани с аплодисменти от народните представители.

Казанлъшките красавици се срещнаха с депутатите от 27 МИР – Стара Загора, които ги поздравиха за смелостта да се включат в надпреварата за царската корона и отбелязаха колко е важен за тях диалогът с младите. „Гордеем се с вас!“, заявиха казанлъшките народни представители и призоваха абитуриентките да обичат родния си град и България.

Срещата, организирана по покана на депутат от Казанлък включваше и разглеждане на историята на българския парламент от първата конституция до действащата сега. „Вие трябва да познавате механизмите на държавната власт, за да търсите отговорност по адекватен начин.“

Радостно в днешния празничен ден кандидат -цариците на Розовата долина бяха посрещнати в Министерството на външните работи от заместник-външния министър Георг Георгиев. В открита дискусия той разказа за позитивния международен отзвук от подготовката на България за Европредседателството и определи ситуацията като уникален шанс да издигнем имижда на страната си на максимална степен, с повече уважение към собствената ни държава. „От вас ще зависи в каква посока ще се движи държавата след време!“, обърна внимание той на 12-токласничките и посочи най-важните за България европейски ценности: солидарност, обединение и разбиране към глобалните проблеми на света.

9-ти май, 2018г. ще остане специален в спомените на претентентките за Царица Роза 2018, които нямат търпение да споделят впечатления от срещите си днес.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram