Пътни полицаи правят демонстрация по безопасност на движението пред школата днес

По повод Третата глобална седмица за пътна безопасност и Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец днес БЧК Стара Загора организира акция по безвъзмездно доброволно кръводаряване.

 В Казанлък ще се проведе открит урок по безопасност на движението, в който ще вземат участие деца от детските градини и ученици от няколко основни и средни училища в града.Точно в 12 часа пред училищата „Паисий Хилендарски“, „Чудомир“, „Никола Вапцаров“, „Георги Кирков“ пътни полицаи ще направят демонстрация по безопасност на движението, уточни началникът на „Пътна полиция“, Казанлък, Тодор Николов.

В Стара Загора, Чирпан, Раднево, Павел баня ще се разпространяват информационни материали. Доброволци на БМЧК ще проведат информационна кампания, съвместно със служители на МВР – сектор „Пътна полиция“.

 На 8 май Международната общност отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Тази година 189 национални дружества ще отбележат 50-годишнината от приемането на Седемте фундаментални принципа на Международното движение: Хуманност, Безпристрастност, Неутралност, Независимост, Доброволност, Единство, Универсалност.

 Доброволци на БМЧК  ще популяризират мисията, принципите и идеите на международното червенокръстко движение.

В 11-те общини от областта общинските ръководства на БЧК ще отбележат празника и ще връчат звания и отличия на БЧК на деятели и партньори на организацията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram