Отново награди за възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлиянова, вече 70 са престижните им отличия

В VI Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето” в град Велико Търново (3-5 май) учениците от СУ „Екзарх Антим І” и възпитаниците на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” от клавирния клас на музикалния педагог Елена Юлиянова и този път се представиха блестящо със своите виртуозни изпълнения и заслужено завоюваха Пет престижни награди. В конкурса се състезаваха на равни начала участници от музикални училища, музикални паралелки и школи от цялата страна. Техните изпълнения бяха оценявани от авторитетно жури, състоящо се от видни музикални изпълнители и педагози. От петте участници, с които се представи Казанлък, и петимата заслужено спечелиха наградите си.

Със Златни медали бяха удостоени доказалите се млади изпълнители Тома Вълков, Адриана Узунова и Виктор Владков. Сребърен медал завоюва Екатерина Димитрова, която за първи път се представи на този голям и труден конкурс. Трета награда спечели Христиана Харалампиева. Специална Диплома „ За принос в инструменталното изкуство” получи и тяхната педагожка г-жа Елена Юлиянова.

Участието на всеки един такъв конкурс изисква непрекъснато високо ниво на развитие на музикалния талант, умение да покажеш най-доброто от себе си, като и да преодолееш естественото сценично вълнение, стъпвайки на конкурсния подиум.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram