„Спаси живота на децата”

От днес, 5 май, във всички общини на Старозагорска област стартират мероприятията, посветени на Третата глобална седмица за безопасност на движението. Тя се провежда под егидата на ООН, а тази година мотото е „Спаси живота на децата”. Мероприятията бяха предварително съгласувани и одобрени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, чийто председател е областният управител инж. Георги Ранов.

В рамките на седмицата в различни училища в Стара Загора, Казанлък, Мъглиж, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Гурково и Павел баня ще се проведат беседи по пътна безопасност от служители на сектор „Пътна полиция”.

На 6 май и на 8 май са предвидени широкомащабни полицейски операции по метода „Широкообхватен контрол”.

В детски градини в Стара Загора, Гълъбово, Чирпан и Казанлък ще се проведат тематични родителски срещи с присъствието на БЧК и служители на „Пътна полиция”. Най-малките ще бъдат запознати с определени рискови ситуации, които могат да възникнат на пътя и  как трябва да се предпазят от тях.

В срок до 13 май всички училища и детски градини ще изпратят в РИО-Стара Загора информация за проведените инициативи по време на Третата глобална седмица за безопасност. Обобщената информация ще бъде изпратена в Министерството на образованието и науката.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram