„Светът е Берое” ще огласи града на липите празнично за 100-годишнината на клуба

Интересна среща  на опера и пънк рок се случи във вторник вчера вечерта  в Старозагорската опера.  По време на една от генералните репетиции на „Тоска” от Пучини фенове на ФК”Берое” нахлуха в залата на Операта. Те бяха ентусиазирани и пееха новия химн на футболния клуб, който ще зазвучи официално на 6 май. За миг настъпи тишина сред певците и оркестрантите, които много бързо се опомниха и подеха в класически вариант Химна на „Берое”,  написан от старозагореца Стефан Вълдобрев и изсвирен в оригиналния вариант от групата „Обичайните заподозрени”.

Разбира се, че е истина всичко, разказано дотук.  Това е част от сюжета, който засне екипът на продуцентска къща Файв Стар Медиа Груп – за кратък филм, посветен на 100 годишнината на ФК „Берое”. Продукцията се създава със съдействието на Община Стара Загора. Режисьор на „Тоска”  е директорът на Операта Огнян Драганов, известен с мащабните си сценични проекти на няколко континента. Въвлечен в  тази среща на класиката и пънка се оказа и японецът Шунго Морияма –  диригент на „Тоска”.

На 6 май предстои премиерата на клипа „Светът е Берое” на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”. Днес е премиерата на  клипа за  „Срещата между  „Тоска” и „Берое”. Международната продуцентска компания Файв Стар Медиа Груп вече е здраво свързана с Града на липите. Тя стои и зад филма „Стара Загора – свидетел на историята” – номиниран за награда на туристическия фестивал „На източния бряг на Европа”. Режисьор на филма за 100 годишнината на Берое е Степан Поляков, главен оператор – Момчил Александров.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram