Оставиха в ареста четиримата биячи от Раднево

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови състав на Окръжен съд Стара Загора за Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево. Те са обвинени за  опит за  убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1 от Наказателния кодекс, а за обвиняемия Стефан Иванов и  за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди.

По делото е установено, че Калчо (по-познат като Сурай) е осъждан условно  за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и сегашното деяние е извършено в изпитателния срок на наказанието.  Динко е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

При разследването е станало ясно, че на 2 май в Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан  и Цветелин, при който двамата си разменили остри реплики.  Там удари не е имало. Малко по- късно пред фитнес залата в града пристигнал лек автомобил, от който слезли четиримата обвиняеми. Те носели  бухалки и сопи и нападнали намиращите се там Цветелин Кюстендилски, Георги Николов и Живко Жеков. На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Цветелин е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа, а Георги с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

Има данни, че като подкрепление на биячите са пристигнали около петдесетина роми, но те не са участвали в побоя.

За престъпление по чл.116 се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пред съда обвиняемите поискаха да бъдат оставени под домашен арест или да им бъде определена парична гаранция.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Пловдив на 12 май.

Росица Въльовска – Topnovini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram