Обвиниха румънски шофьор за катастрофата в Прохода на Републиката

Районна прокуратура-Казанлък повдигна обвинение спрямо Думтру M., на 56 г. румънски гражданин, за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил значителни имуществени щети на други превозни средства – престъпление по чл.343 ал.1 буква “А“ във връзка с чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 май 2016 г. на Прохода на Републиката, в землището на с.Пчелиново, общ.Гурково, Думтру М. е управлявал товарен автомобил с влекач, марка “Ивеко“ и с хладилно полуремарке. При движение с неразрешена в този пътен участък скорост и извършена маневра – завой надясно, празното полуремарке на товарния автомобил е навлязло в насрещната лента за движение и е настъпил удар с други три автомобила – товарен автомобил с влекач, марка “МАН“, микробус, марка “Мерцедес Спринтер“ и товарен автомобил с влекач, марка “Рено“. Първите два автомобила са били управлявани от български граждани, а третият – от турски. При катастрофата няма пострадали хора, нанесени са имуществени вреди в размер на около 15 000 лева.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са били извършени огледи на местопроизшествие и на автомобилите, разпитани са свидетели и  събрани писмени доказателства. Предстои да се изготви автотехническа експертиза и вещо лице да оцени щетите по моторните превозни средства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram