Волейболният клуб на Казанлък без почивка по празниците, спечели медали зад граница

В края на април – началото на май 12, до 13 годишни и момичета до 15 години, както и момчета до 15 години участваха в поредица от турнири у нас и в чужбина. В празничния първи май Казанлък бе домакин на своеобразен суперфинал на трите най-добри отбора при момичета до 13 години –ВК “ Приморско“, „Казанлък “ и „Раковски“ Димитровград. След школата на Приморско, казанлъчанки са втори и с право за участие във финалите на държавното пъревнство в тази възрастова група от общо 12 участника.

Дни по-рано, момичета до 13 години, водени от Ваня Соколова, спечелиха първо място на фестивал в Турция от 16 тима, участвали в надпреварата. Клубът ни и пловдивският „Виктория Волей“ представяха страната на спортния форум, като в смесените отбори имаше по равно участие на състезатели от двата клуба.

Момичетата до 15 години на ВК „Казанлък“ спечелиха трето на международния турнир по волейбол „Млади за младе“, който се проведе в сръбския град Димитровград. В турнира участваха три сръбски отбора, както и три български отбора – ЦСКА, „Казанлък“ и „Спартак“ (Варна). Младите армейки на финала успяха да се наложат над сънародничките си от „Спартак“ с 3:1. Казанлъчанки останаха трети.

Задграничните прояви за клуба от Казанлък са още една възможност да се премерят силите със съперниците от българското първенство. Вече са ясни четирите зони при момичетата до 15 години. Турнирите, които важат за класиране на държавните финали, ще се проведат във Видин, Казанлък, Разлог и Кюстендил. Първа зона е на 11-12 май, във Видин предвижда участие за съставите на ВК ЦСКА   (София), ВК „Асеновец“   (Асеновград ), „Бдин – Вида“ (Видин) и ВК „Черноморец 98“ – (Попово) . Втора зона ще се играе в Кзанлък на 10 и 11 май. И тук ще спорят четири отбора – тимът на домакините от зала „Багира”, ВК „Марица“ (Пловдив), ВК „Локомотив 1929 – Нидо“   (София) и „Добруджа 07“ (Добрич). В Разлог на 9 и 10 май ще се проведе турнира за отборите от третата зона -ВК „Пирин“ (Разлог), ВК „Арда“(Кърджали), ВК „Левски“ (София) и ВК „Спартак 1996“  (Плевен). Последно, в Кюстендил на 15 и 16 май са мачовете между ВК „Велбъжд – Олимпия“ (Кюстендил), ВК „Спартак – Интерком Груп “ (Варна), ВК „Славия“ (София) и ВК „Етрополе“.

За първи път през този сезон в тази възраст – момичета до 15 години, на държавните финали участват само осем отбора. Регламентът предвижда първенците от четирите зони да се класират директно за финалите на държавното първенство. Вторите от четирите зони играят на турнир на „вторите“. Първите два тима от крайното класиране в турнира на вторите също получават директни квоти за финалите.Третите от четирите зони участват на турнир на „третите“. Първите два състава от турнира на „третите“, заедно с вторите два отбора от турнира на „вторите“ правят трети заключителен турнир, от който се излъчват последните два финалиста.

Ясни са и четирите зони при момчетата до 15 години. Турнирите, които важат за класиране на държавните финали се провеждат в Кърджали, Пловдив, София и Разлог. Тимът на ВК „Казанлък” е в Пловдив, където до 5 май протичат двубоите за втората зона. Съперници на нашите момчета са „Виктория Волей“ (Пловдив), Софийски Университет и „Левски Бол“ (София). През този сезон в тази възраст на държавните финали ще участват само осем отбора. Единствено победителите в групите ще се класират директно за финалите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram