СКАНДАЛНО: Криминално проявени роми санират Кармен

Както стана ясно вече е подписан договор за саниране на блока в ромския квартал „Кармен“ в Казанлък. Как е станало това все още не ясно тъй като трябва да има 100 процента съгласие на собствениците, а в ромския блок такова няма.

За целта е регистрирано сдружение с Удостоверение 15 от 16.03.2015 на ОБЩИНА КАЗАНЛЪК. Негов председател е Ангел Банев и членове Митко Стефанов и Ася Каменова.

Интересен е факта ,че въпросния Митко Стефанов е криминално проявен за престъпления по чл.234 и 242 от Наказателния кодекс.Стефанов е подсъдим за кражба на електроенергия в блок „Кармен“ и за това, че незаконно е внесъл в страната цигари без бандерол с цел продажба.

Още по – интересен е факта е ,че другия член на сдружението за саниране на ромския квартал Ася Каменова през месец март е получила обвинителен акт ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФАЛШИВ ДОКУМЕНТ . Тя е обвинена по чл.249,ал.1 – Който използва платежен инструмент или данни от платежен инструмент без съгласието на титуляря, ако деянието не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената сума.

Още по – голямо удивление буди факта ,че в блок „Кармен“ са адресно регистрирани 170 собственици. От тях 157 са присъствали на Общото събрание, което по документи се е състояло неясно къде. Всички те са положили подписи под протокола, но как също не е ясно, тъй като роми заявиха, че не се е провеждало никакво събрание. Как, кой и защо позволи това да се случи – ще търсим отговори, тъй като санирането на блок „Кармен“ крие много въпросителни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram