Уникални творби излизат за първи път от Мъглиж

Подбрани 30 художествени платна от проведените международни пленери по живопис в Мъглиж, за първи път се включват в изложба, която ще бъде експонирана извън подбалканския град.  Изложбата ще бъде подредена в галерията „Георги Данчовски“ в Чирпан, като откриването й е предвидено за 4-ти май от 18:00 часа. Творбите са подбрани от ежегодните пленери, организирани от общината през годините от 2012 до 2015-та години. Платната са рисувани от известни художници от България, Русия, Англия, Сърбия и др. Следващата изложба, организирана от новоучереденото сдружение „ТворецЪ“ ще бъде представена в областния град Стара Загора.  В ход е подготовката и на тазгодишния пленер, който вероятно ще се състои през юли, като на него се очаква да присъстват известни живописци от България и чужбина.

Още с първото провеждане на пленера от общинското ръководство в Мъглиж, обявиха, че събраните художествени произведения, ще бъдат част от художествена галерия, която имат намерение да открият в подбалканския град.

Организираният от миналата година художествен пленер от сдружение „ТворецЪ“ събира освен художници и представители на различни занаяти в региона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram