Разследват побойниците от Раднево за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Стара Загора ръководи разследване за опит за убийство на две лица и нанесена средна телесна повреда при възникнало спречкване за отнемане на предимство на пътното платно в гр. Раднево.

На 2 май 2016 год. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на същата дата в гр. Раднево, обл. Стара Загора е направил опит  умишлено да умъртви повече от едно лице – Ж.П.Ж – на 28 год. и Ц.И.К. на 29 год. и деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 4 и т. 11  от Наказателния кодекс и за това, че на 2 май 2016 год. в гр. Раднево, обл. Стара Загора по хулигански подбуди причинил средна телесна повреда на Г.Ж.Н на 28 год.– престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12 вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс .

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства. Извършват се претърсвания и изземвания и се провеждат разпити на свидетели.

Установени са извършителите на престъпленията – К.Д.И. на 39 год., А.Г.И. на 22 год., Д.А.А. на 23 год. и С.К.И. на 30 год..

Днес, 3 май 2016 г., извършителите на престъпленията ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Установено е, че на 2 май 2016 год. в гр. Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между С.К.И. на 30 год. и Ц.И.К. на 29 год. при който двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в гр. Раднево били Ц.И.К, Г.Ж.Н. и Ж.П.Ж.. Последните били нападнати от К.Д.И., А.Г.И., Д.А.А. и С.К.И. , които започнали да им нанасят удари с бухалки. На Ж.П.Ж. бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Ж.П.Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Ц.И.К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Г.Ж.Н. е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че К.Д.И. е многократно осъждан. А.Г.И.,  Д.А.А. и  С.К.И. са неосъждани.

За престъплението по чл. 116 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За престъплението по чл. 131, ал.1, т. 12 вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2  до 10 години.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram