Как милиони държавни пари потънаха в мъглижко?

След разследване на екип на „Господари на ефира“ се оказа, че новоизграден горски път намиращ се на територията на Община Мъглиж, за който са платени 1 600 000 лв. е в окаяно състояние. Пътят „Иванкова пътека“ е предназначен за преминаването на тежкотоварни автомобили, превозващи дървесина.

От заснетите кадри се вижда ясно, че пътят е в локви и липсват неща, за които са давани много пари. По пътя вече има и свлачища, които са запълнили отводнителните канавки. Пътят е „ремонтиран“ по поръчка на Югоизточно държавно предприятие Сливен.

Господарите“ вече стартираха поредица от репортажи, разкриващи как от Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен изразходват държавни средства. Съмненията за злоупотреби касаят построяването на горски автомобилен път без разрешително за строеж и надлежна документация. Пътят е изграден и платен на частна фирма още на 19 октомври 2017, а разрешителното за строеж влиза в сила на 30 октомври 2017.

Предстои развитие на разследването, което ще видим тази вечер / 3 май/ и в понеделник, на 7 май в „Господари на ефир“. А любопитни факти и подробности за замесените лица – в следващите предавания.

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram