Информационен бюлетин на ОДМВЗ – Стара Загора за 01.05 и 02.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани четири бързи полицейски производства и са регострирани две престъпления. В заведението за отрезвяване са  настанени четири лица.

Бързо полицейско производство

На 1 май  в РУП – Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу М.М. на 27 години от Чирпан  за това, че около 19:20 ч на 1 май управлява в ЖК „Младост”  в Чирпан л.а. „Фолксваген” след употребата на алкохол – 1,37 промила.

На 1 май в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу Йо.Йо. на 32 години от Гълъбово за това, че около 22:55 ч  на кръстовището на улиците „Люлин” и „Ал. Константинов” управлява л.а. „Опел Тирга” след употребата на алкохол – 1,34 промила.

На 1 май около 23:00 ч по път I – 5  южно то гр. Шипка полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка л.а. „Опел Корса”, управляван от неправоспособния М.С. на 37 години от гр. Крън. При направения на водача тест с дрегер, техническото средство е отчело 2,38 промила.

На 1 май е започнато бързо полицейско производство срещу А.О. на 68 години от Стара Загора за това, че около 16:35 ч на кръстовището на улиците „Хан Аспарух” и ул. „Цар Иван Шишман” управлява л.а. „Шкода Октавия”, губи контрол на колата и се блъска в бетонен стълб. Тестът на старозагореца за употребата на алкохол е отчел 2,63 промила.

ПТП

На 2 май около 02:05 ч в РУП – Чирпан е получен сигнал от 56-годишен чирпанлия, койтъо заявил, че при излизане от птицеферма  в гр. Чирпан неизвестно моторно превозно средство се блъска във вратата на портала и я взломява. На мястото е изпратен екип, който установява, че автомобила е „Форд Торнео”, управляван от Н.М. на 42 години от Стара Загора. В резултат на удара водачът получава черепно-мозъчна травма и натъртвания по тялото. Откаран е в МБАЛ – Стара Загора където е настанен за лечение с опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 2 май в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба от базова станция, намираща се в землището на с. Горно Ново село. Изпратеният на място екип извършва оглед при който е установено, че неизвестно лице е разбило входната врата на трансформаторния пост и е извършило кражба от там на около 100 л трансформаторно масло и  около 200 л дизелово гориво от базовата станция. По случая в РУП – Чирпан се води досъдебно производство.

На 1 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал  за кражба на около 80 м съобщителен кабел от землището на с. Люляк.  По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани четири престъпления.

Бързо полицейско производство

На 3 май в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу В.Н. на 18 години от с. Копринка  за това, че н същата дата около 00:55 ч управлява в кв. „В.Левски” в Казанлък л.а. „Пежо Партнер” след употребата на алкохол – 1,33 промила.

На 2 май органите на реда от РУП_  Гълъбово извършиха претърсване в л.а. „Мерцедес”, управляван от К.К. на 27 години от с. Обручище.  в хода на претърсването от автомобила са иззети 16 патрона  калибър 9х18 и един патрон 7,62 мм, за които К.К. не притежава разрешително. По случая е образувано досъдебно производство.  При проверката е установено, че К.К. управлява автомобила след употребата на канабис и метамфетамин.

По-характерни престъпления

На 2 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от къща в с. Тъжа. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в дома на 54-годишния потърпевш от Казанлък и е отнело от там телевизор, моторен трион, ъглошлайф, бормашина, медна пръскачка и чанове от месинг – 5 броя.

На 2 май в РУП – Казанлък е получен сигнал от 24-годишна казанлъчанка, която заявила, че от апартамента й в ЖК „Васил Левски” е извършена кражба. На мястото е изпратен екип, който установява, че за времето от 30 април до 2 май неизвестно лице е проникнало в жилището на потърпевшата и е отнело от там около 30 грама златни и 50 грама сребърни  накити. Образувано е досъдебно производство.

На 2 май в УП – Гурково е получен сигнал за кражба на кабели от махала „Дворище”, общ. Гурково. Неизвестно лице е отнело около 180 м кабел от стълб към четири сгради.

На 3 май във Второ РУП-  Стара Загора е получен сигнал от 27-годишен старозагорец, който заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Фолксваген Голф” на авто сд, калъф за очила и регистрационен талон на автомобила. Колата е била паркирана на паркинг на ул. „Одринска Епопея”. На 3 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram