Д-р Христина Щерева-Бикова: Пациентът да е в центъра на здравната система, а не бюрокрацията

Младата лекарка бе представена в рамките на проекта „Прекрасно е да си жена”

Жените-социалистки представиха младата лекарка д-р Христина Щерева – Бикова в рамките на проекта  им  „Прекрасно е да си жена”, който стартира през м. март.  „Чрез него целим да съсредоточим  внимание към интересни жени, постигнали  своите цели,  въпреки трудностите в днешно време” , заяви Мария Бресковска, председател на Клуба на социалистките.

27 годишната Христина е  бъдещ кардиолог, сбъднала е детската си мечта. Вярва, че с много труд и постоянство  човек  може да  достигне целите си. Изборът да се насочи към лекарската професия е продиктуван от нейната майка. Днес тя е част от колектива на общинската болница  и на частен медицински център,  радва се, че може да помага на хората.

„Старая  се да бъда перфектна в лекарската професия, да бъда грижовна към пациентите, да проявявам разбиране  и търпение към болките им, вярвам че спокойният тон и диалог са част от лечението”, каза младата лекарка. Според нея в медицината е важно човек да бъде съвестен и да изслушва пациентите.  Здравната система трябва да се реформира своевременно така, че в центъра да бъде пациента, а не бюрокрацията, както е сега. Тя се надява медиците да получават достойно заплащане, за да може младите хора да предпочитат лекарската професия и когато завършат да остават в България.

 „Попаднах на правилните хора, от които мога да се уча и имам шанса те да са най-добрите. Въпреки трудностите днес, избрах да остана в България, тук създадох и семейство”, разказа  д-р Бикова, споделяйки пред казанлъчанки своите лични събития.  „Днес се старая се да бъда добра във всичките си роли – съпруга, майка, лекар. Прекрасно е да си жена.”, подчерта още младата жена.  Жените от БСП благодариха за приятната среща, изпълнена с емоции, връчиха специален подарък и й пожелаха здраве, радост и успехи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram