Събориха ученически лагер в Равда

Багери събориха част от старозагорският учeнически лагер в Равда, съобщава НОВА.  Багерът е влязъл със заповед на кмета на община Несебър Николай Димитров. Мотивът – сградата била опасна за преминаващите.  От „Ученически отдих” обясниха, че опитите двуетажната сграда да бъде разрушена са започнали преди 5 години. Пред органите на реда лицата, разрушаващи държавната собственост, са легитимирали действията си със заповед на кмета на община Несебър, издадена на 27 април 2017 г.

От МОН посочват, че такава заповед не е връчвана на УОС и вместо това е предприето предварителното й изпълнение.

Съборената сграда е предмет на съдебни спорове по няколко дела, като по едно от тях на 25 април 2017 г. е назначена съдебно-техническа експертиза със задача на вещото лице – конструктор, да оцени и определи състоянието на сградата. Само пет дни по-късно обаче тя е разрушена изцяло.

Ученическият лагер в Равда, собственост на Община Казанлък, също многократно е бил вандализиран. Общината многократно е поставяла ограда около казанлъшкия, апетитен имот, но само след няколко дни тя е била премахвана, споделиха общински служители. Така имотът се водил като неохраняем и едва ли не безстопанствен, което било в полза на претендиращите да го завземат.

Заради трудностите при стопанисването, Община Казанлък обяви няколкократно имотът за продажба.

dariknews.bg

nova.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram