ФАКТ! Общината хвърля пари за санирането на ромския „Кармен“

Подписани са договорите за саниране на ромския блок „Кармен“ в Казанлък. Сред десетте сгради, за които от Областна администрация още вчера съобщиха официално, че вече са в списъка за саниране, са и „две кооперации на ул.“Илинден“ 41 и 43″. Зад този адрес, всъщност, се крие познатият ни „Кармен“.   

 

Разбита мазилка, влага, липсващи или зазидани врати, неясна собственост-така изглежда днес блок „Кармен” в ромския квартал на Казанлък, видя наш екип.

Може би заради това състояние този блок предстои да бъде саниран.

Според програмата за енергийна ефективност, обаче, е нужно 100% съгласието на собствениците за санирането. Оказва се, че голяма част от обитателите нямат представа.

Още по-интригуващ е случаят, че голямата част от тях не знаят за регистрираното сдружение по закона за етажната собственост. Не са известени, че е имало събрание и не са присъствали. Това обявиха пред микрофона на Пресс ТВ жители на блока с името „Кармен“.

Друг интересен факт е, че около 15 апартамента в блок „Кармен” са необитаеми, а собствениците им ги няма. Никой не знае къде са.

Опитите ни да получим поне един акт за собственост се оказаха неуспешни. Нямаше ром, който да ни извади нотариалния си акт.

Явно грижата за ромите е на първо място, защото документите за санирането са изготвени от общинска администрация. За това разказаха ромски лидери. Има и ралепени бележки от Общината с призив, ако нещо някой не е наясно, да се обърне към администрацията.

Специалният подход на Общината към ромите, който е извършен до момента в пълна нелегалност за болшинството от тях и от нас, вероятно, е голям административен подкуп в годината, когато наесен пак ще избираме кмет. Ромски водачи вече потвърдиха в интервю, че не признават друг кмет, освен настоящия. Сочното харчене на европейска пара за санирането на блок „Кармен” е сериозен предизборен рушвет към необразованата част на махалата.

На фона на отказите за саниране на други сгради в Града на розите или Града на ромите е твърде вероятно е да се прочуем и с поредните харчове нахалост.

Десислава Петкова 

Гледайте репортажа в емисия „новини“ тази вечер от 18:15 ч. по Пресс ТВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram