Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова участва редовно правителствено заседание

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова взе участие в днешното редовно правителствено заседание. То се проведе в сградата на Областна администрация – Бургас в присъствието на всички министри от кабинета.
Разгледани бяха всички 33 точки от дневния ред. Приет е Националният социален доклад 2013-2014, отчетен е напредъкът в процеса на постигане на равнопоставеност между мъжете и жените, утвърдени бяха таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища за учебната 2014-2015 година, правителството одобри и българските позиции за предстоящи заседания на Съвета на Европейския съюз. Всички решения от днешното заседание са поместени в сайта на Министерски съвет в раздел „Документи“.

„Изнесените правителствени заседания са възможност да видим проблемите на съответните региони, да се срещнем с областните управители, с кметовете, представителите на бизнеса и с обществеността“, каза министър-председателят Пламен Орешарски след заседанието в Бургас. Той подчерта, че се предвижда кабинетът да заседава и в шестте региона за развитие на страната.

В днешната програма на премиера са предвидени срещи с кметовете на общини от област Бургас и разговор с представители на бизнеса от региона в сградата на областната администрация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram