ГЕРБ почти признаха за сценария с бежанците

След изказването на казанлъчанката Аксения Тилева, като народен представител от ГЕРБ, все повече е ясен сценарий за насаждане на обществено напрежение при това, забележете, изграден върху нещастието и трагедията на един народ. Сирийските бежанци. Голяма част, от които реално потърпевши от ужаса на войната, бягащи от страна раздирана от конфликти. Те бяха посрещнати още преди месеци в Казанлък, като евентуални терористи, изнасилвачи и убийци, които едва ли не искат да разорят Долината на розите, да взривяват заводи, да разграбват културното ни наследство. Цялата кампания тогава бе водена от кмета на ГЕРБ в Казанлък Галина Стоянова, която според някои лично е събирала хора за протестите и е изразявала недоволство, колко малко казанлъчани се включват в тях.
Вместо да вземем поука от това идват на ход много въпроси. Защо?
Защо кметът на ГЕРБ в Казанлък не направи кампания, в която да обясни, че тук се настаняват напълно легално бежанци. Семейства с малки деца, невръстни малчугани. Нещо, за което самата кметица е знаела отдавна. Казанлък можеше да покаже, че е наистина европейски град, отворен към сътрудничество, съпричастен.
Защо за пореден път Казанлък се свързва, при това вече и в цяла Европа, с нетолерантност, обидно човешко отношение. Защо за пореден път една трагедия се обръща в политика и пропаганда?
Казусът в с. Розово е без коментар. В Казанлък не трябвало да настаняват бежанци, макар и легално и за това ГЕРБ, били предупредили?!?
В навечерието на Празника на Розата, Казанлък, който посреща гости от цял свят ще го направи, като град, който гони деца и техните родители, защото са сирийски бежанци, защото според жителите на с. Розово те са крадци, убийци, по-лоши от цигани и защото Розово било „чисто село”.
Така ли трябва да се отнасят към кмета Стоянова и официални делегации на Казанлък, когато посещават различни градове в Европа и по света?
Когато показваме такова нетолерантно отношение, показваме на Европа и света, че ние не познаваме законите си, не признаваме човешките ценности, а иначе сме отворени към света. Но какво ни дава повод да сме единни? Едно „чисто” етнически село! Не ви ли напомня на една чиста нация прокламирана по време на Втората Световна Война!
Не вярвам това НЕтолерантно отношение да е изповядвано от всички хора от Долината на розите. Твърде вероятно е поредното политическо залитане, което кара хората да говорят, без да мислят, а патосът да е породен от силата на партийния дух.
Дали има сценарии?
На последните избори ГЕРБ са спечелили най-много гласове в село Розово.

Според справката на ЦИК, те имат 193 гласа, следвани от БСП със 159 и „Лидер“ на Христо Ковачки с 53. Веднага след тях са националистическите НФСБ с 47 и „Атака“ с 46.
Кметът на селото Теодора Георгиева също е избрана, като кандидат на ГЕРБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram