Стилиан Петров идва на стадион „Берое“ за откриването на Eвропейското по футбол за юноши

Стилиан Петров, голямото име на българския футбол, ще бъде посланик на Eвропейското първенство за юноши до 17 години, което се открива на 6 май на стадион „Берое“ в Стара Загора. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол и настоящ треньор в „Астън Вила“ ще открие европейското заедно с министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
Стан, както го наричат всички, не е бил в България от 2012 г., когато стана ясно, че се бори с левкемията. Присъствието му на стадион „Берое“ ще бъде неговата първа среща с родните фенове.
Програмата по откриването на Евро‘2015 на стадион „Берое“ ще започне в 18.00 ч. с изпълненията на Общински народен ансамбъл „Загоре“, Гери и Детска музикална формация „Звездопад“. На стадиона ще излязат Дивна и хип-хоп формацията The Scary Shadows.
Много изненади и подаръци очакват феновете, сред тях е и томбола, чрез която ще бъдат раздадени десетки награди, сред които и официалната топка на европейското първенство Adidas Conext15, която ще замени невероятно успешната Бразука за турнирите през 2015 г. Дизайнът на Сonext15 е вдъхновен от природните елементи земя, въздух и огън, и перфектният баланс между трите природни сили.
Точно в 19.00 ч. започва и първият двубой между младежките тимове на България и Хърватия. В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души- футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое“.
За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуряват безплатни билети за всички ученици и спортни школи.
Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое, в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.
U17_Flyer_A5_Promo_front

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram