Нинова, Стойнев и Жаблянов представиха програмите си за бъдещето на БСП в Стара Загора

Тримата кандидати за председател на Националния съвет на БСП се срещнаха с журналисти от Стара Загора, а по-късно представиха визията си за бъдещето на БСП пред социалисти.

„Тръгваме към конгрес, който е ключов не само за БСП, но и за държавата. Случват се неща, които плачат за алтернатива”, заяви в Стара Загора  Корнелия Нинова, кандидат за  председател на Националния съвет на БСП. Заедно с колегите си Драгомир Стойнев и Валери Жаблянов, също издигнати за кандидати, отговориха на въпросите на журналистите.IMG_7670

По думите на Нинова управлението не се справя както със заемите, така и със здравеопазването, образованието, социалната сфера. „БСП трябва да стане  силна опозиция и да предложи алтернативни политики”, категорична бе Нинова.IMG_7691

IMG_7730IMG_7717Според Валери Жаблянов, БСП може да бъде за пример като модерна партия с открит процес на издигане на кандидати. По думите му, това което става в Парламента, да бъде освободен депутат по искане на министър-председателя, е нарушаване на конситутцията. „Конгресът има една задача да промени курса на партията в новите геополитически условия”, обясни Жаблянов.

IMG_7706IMG_7704Драгомир Стойнев призова независимо от различията да се работи за бъдещето на партията. Според него, за да има добро представяне на президентските избори, кандидатурата трябва да бъде подкрепена от максимален брой членове и симпатизанти. „Бих искал да видя БСП при предприемачите, при дребния бизнес, при хората, които не са доволни от усвояването на европейските средства”, каза още старозагорският депутат.

IMG_7743IMG_7748И тримата кандидати бяха категорични, че България е в пътя на дългова спирала. Според Корнелия Нинова, ще има корекции на европейски програми за близо 1 млрд. лева. „Въпросът не е колко голям е дългът на държавата, а дали можем да го обслужваме”, подчерта Стойнев. Според Жаблянов, либерализацията на енергийния пазар е контрапродуктивно решение и енергетиката трябва да се одържави.

IMG_7653IMG_7719Тримата кандидати за председател на Националния съвет на БСП бяха в Стара Загора за среща с членове на БСП по покана на общинската организация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram